Heeft u enige ervaring met honden, en heeft u tijd, maar vooral geduld en veel liefde te geven, dan is het misschien een idee om tijdelijk voor een hond(je) te zorgen. U kunt zich dan aanmelden als pleeggezin. Het dier wordt na de grote reis geplaatst bij het pleeggezin en vanuit het pleeggezin bij het adoptiegezin. Soms gebeurt dat snel, maar het kan ook zo zijn dat de hond een poosje bij u zal blijven. Hoelang het duurt vooraleer de hond zijn definitieve thuis gevonden heeft, is een vraag waarop wij nooit kunnen antwoorden.

Als pleeggezin heeft u een belangrijke taak, bijvoorbeeld bij het socialiseren van het dier, het laten wennen van een hond aan het lopen aan de riem, wennen aan mensen, in sommige gevallen zindelijkheidstraining. Het is dus geen taak die u onbezonnen kunt gaan opnemen. We willen dan ook graag dat u hier goed over nadenkt, zodat u weet waar u aan begint. Indien er vragen of problemen zijn, , dan zullen we er uiteraard alles aan doen om u bij te staan.

Ter bescherming van het pleeggezin, het betreffende dier en de organisatie werken wij met een pleeggezinovereenkomst, Duidelijke afspraken maken de beste vrienden. Een belangrijk punt hierin is dat een pleeggezin een optie kan nemen op de hond als er nog geen interesse is van derden en dit gedurende 10 dagen vanaf het moment van zijn schriftelijk verzoek. Zo bekomt het pleeggezin een bedenktijd van maximum 10 dagen.

Als pleeggezin speelt u een belangrijke rol bij het plaatsen van een dier, omdat u het dier in opvang heeft en het daardoor goed heeft leren kennen. Het is niet de bedoeling om u op te zadelen met een dier dat niet bij u past. Daarom willen we graag dat u kenbaar maakt wat voor een hond(je) u het liefst opvangt : reu of teef , grootte, leeftijd en dergelijke.

Vanwege de complexe, dure en lange uitvoerprocedure kunnen wij u geen pups aanbieden. De minimumleeftijd bij het transport van de hond naar zijn nieuwe mandje is 7 maanden.

Graag wijzen wij mogelijke pleeggezinnen er ook op dat de doorsnee Turkse straathond middelgroot is. Geregeld hebben wij een klein hondje in onze opvang. Maar het merendeel is groter.

Als het echt nodig is, nemen wij voedingsonkosten op ons. Maar omdat wij een non-profitorganisatie zijn, is elke vorm van steun welkom. Uiteraard vergoedt de organisatie eventuele dierenartsonkosten die voortkomen uit ziekte of andere medische problemen van de reis of verblijf in de opvang. De organisatie is niet verantwoordelijk voor letsel of ziekte tijdens het verblijf bij het pleeggezin.

Aanmelden als pleeggezin of meer informatie over onze voorwaarden ?

Laat het ons weten !   info@antalyasstreetdogs.com