SOS Antalya’s Street Dogs heeft als doel om het welzijn van kansarme straathonden en -katten te verbeteren.1

We verzorgen ook sterilisatie- en castratieprogramma’s en werken met voederplaatsen. Onze opvang heeft plaats voor ongeveer een 60-tal honden.

Elke hond die in de opvang komt wordt beschouwd als een geholpen dier… En krijgt een ticket naar een beter leven. Helaas is deze uitvoerprocedure complex en erg duur (Zie adoptieprocedure voor meer informatie) waardoor we altijd een selectie moeten maken zo komen vooral zwakke, zie20728138_10210177021130564_7740891654864132940_nke, gehandicapte, mishandelde en te jonge dieren in de opvang terecht. Aan deze honden geven we de nodige zorgen en extra aandacht zodat ze zijn aangesterkt, genezen of “terug op hun positieven” zijn gekomen waardoor ze in goede conditie de reis naar hun gouden mand kunnen aanvatten.

Omdat de ruimte in de opvang beperkt is werken we daarnaast ook met voederplaatsen. Dat zijn meestal locaties buiten Antalya waar honden gedumpt worden door de overheid of particulieren. Ook kiest de hond vaak de locatie… Mama Marina voedert en verzorgt een hond waar ze die aantreft, gaat de volgende dag terug kijken en stelt vast dat er “gasten” aan tafel komen. Honden trekken honden aan, waardoor er kleine roedeltjes ontstaan.